Спряганият за нов мениджър  на Нюкасъл Унай Емери официално потвърди, че остава във Виляреал, въпреки разговорите със Свраките. 

Вчера бившият бос на Севиля и Арсенал бе считан за едва ли не сигурен нов наставник на забогателия английски клуб, но впоследствие се появиха информации, че вероятно ще отхвърли предложението, което в крайна сметка се оказа вярна. 

Специалистът разпространи официално съобщение, в което потвърди отдадеността си към Виляреал и желанието си да продължи да работи в клуба. 

„Предвид всичкия шум, който се вдигна около мен вчера в една друга държава, считам, че дължа лоялност на собствениците на Виляреал и на отбора, който е в своя максимум. Виляреал е моят клуб и аз съм му на 100% отдаден. Благодарен съм за интереса от страна на един велик клуб, но още по-благодарен съм да бъда тук и затова уведомих президента Фернандо Родж за решението си да остана част от този проект. Благодаря за цялата подкрепа, която получавам тук“ се казва в съобщението на Унай Емери. 

При това положение Свраките продължават търсенето на нов треньор и вероятно ще се обърнат към бившия бос на Борнемут Еди Хау. Отборът е предпоследен в класирането без победа след първите 10 кръга.